”Opin, että kivassa ammatissa aika rientää ja pääset olemaan oma itsesi.”

Näin sanoo TATin Yrityskylässä vierailut koululainen. Etelä-Suomen Media on Yrityskylä Espoon kumppani. Etelä-Suomen Median lehdistä Aamuposti, Länsiväylä, Nurmijärven Uutiset ja Vihdin Uutiset ovat edustettuna Yrityskylän pienoisyhteiskunnassa. Kyläpäivän aikana kuudesluokkalaiset pääsevät kokeilemaan aitoja työelämän rooleja ja tutustumaan hyvin konkreettisesti, miten yhteiskunta toimii.

Yrityskylä toimii monilla eri paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Tänä lukuvuonna Yrityskylään osallistuu yhteensä 52.000 kuudenluokkalaista, mikä on 83% koko ikäluokasta, sekä 45.000 yhdeksäsluokkalaista, mikä on 73% koko ikäluokasta.

Espoon Yrityskylän Alakoulussa vierailevat Espoon, Kirkkonummen, Kauniaisten, Inkoon, Lapinjärven, Loviisan, Nurmijärven, Siuntion ja Vihdin kuudesluokkalaiset. Kevätlukukausi päästään aloittamaan Yrityskylässä paikan päällä järjestettävillä kyläpäivillä. Rajoitusten muutoksia seurataan Yrityskylässä kuitenkin tarkasti. Kuudenluokkalaisten pienoisyhteiskunnassa pääsee kyläpäivän aikana vuonna 2022 testaamaan uutena asiana sivutoimista yrittäjyyttä.

 

Syyslukukaudella oppimisen ilon täyteisiä kyläpäiviä

Syyslukukausi Yrityskylä Espoossa sujui positiivisissa merkeissä. Syksyn aikana 7318 kuudesluokkalaista vietti kyläpäivää Yrityskylä Espoossa. Yrityskylän saama palaute oli kiittävää, ja Espoon Yrityskylän Alakoulu sai joulutodistukseen oppilaita arvosanaksi 9,2 ja opettajilta 9,4 keskiarvon.

Yrityskylässä vierailun vaikutusta on nyt myös tutkittu. Etelä-Suomen Media on todella ylpeä hienoista tuloksista. Osallistuminen kyläpäivään lisää selvästi nuorten yhteiskunta- ja taloustietoisuutta sekä kehittää ymmärrystä yhteiskunnasta kokonaisuutena. Lue tarkemmin tutkimuksen tuloksista >>

Etelä-Suomen Median tehtävissä työskennelleet oppilaat kommentoivat kyläpäivää muun muassa näin:

”Opin, miten tärkeää yhteistyö on.”

”Oli mukava päivä, vaikka se oli vähän kiireinen. Kiitos kokemuksesta!”

”Opin miten sanomalehden tekeminen toimii.”

 

Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TAT:n toimintaa. TATin toiminnan tavoite on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Lue lisää: tat.fi