Yrityskylä Espoon kausi on saanut hyvän alun

Etelä-Suomen Media on jo kahdeksatta vuotta mukana Yrityskylä Espoon toiminnassa. Yrityskylässä peruskoulujen kuudesluokkalaiset pääsevät koulupäivän ajaksi tutustumaan käytännön läheisesti työelämään. Oppilaat saavat Yrityskylässä oman työtehtävän ja työskentelevät tehtävässään päivän verran tutustuen tekemisen kautta, miten yhteiskunta toimii.

Etelä-Suomen Media on Yrityskylä Espoossa mukana Länsiväylän, Nurmijärven Uutisten, Aamupostin ja Vihdin Uutisten minitoimituksella, jossa oppilaat työskentelevät päätoimittajana, toimittajana ja valokuvaajana. Oppilaat tuottavat kyläpäivän aikana oman lehden sen mukaan, millä paikkakunnalla käyvät koulua. Yrityskylä Espoossa vierailevat Espoon, Kirkkonummen, Kauniaisten, Inkoon, Lapinjärven, Loviisan, Nurmijärven, Siuntion ja Vihdin kuudesluokkalaiset.

Oppimisen iloa ja riemunkiljahduksia

Yrityskylä Espoon toimintakausi starttasi 4.10.2021. Kauden alku on sujunut vauhdikkaasti ja iloisen oppimisen merkeissä. Parhaiten toiminnan onnistumista ja tunnelmia kuvaa oppilaiden antama palaute: ”Oli tosi kivaa ja haluisin tulla uusiksi!!!”, kirjoitti palautekyselyyn eräs Yrityskylä Espoossa tänä syksynä vieraillut kuudenluokkalainen.

Koronatilanteesta johtuvia varotoimia noudattaen iloa ja oppimisen riemua on pystytty tarjoamaan suunnitellusti. Espoon Yrityskylässä vierailee tänä lukuvuonna keskimäärin reilu 700 kuudenluokkalaista kuukaudessa.

Kuva: Helka Otsolampi, Yrityskylä Espoo, TAT