Etelä-Suomen Media ja Jyväskylän Messut yhteistyöhön

Etelä-Suomen Media Oy ja Jyväskylän Messut ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen tapahtumien järjestämisestä pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaalla. Jyväskylän Messujen toimitusjohtaja Juha Rahko pitää Helsingin seudun tapahtumakenttää mielenkiintoisena. ”– Tämä on meille merkittävä yhteistyö.”

Rahko kertoo tapahtumien starttaavan PikkujouluCircus -kiertueesta, joka järjestetään kaikkiaan kuudella paikkakunnalla seitsemänä iltana. Helsingissä tapahtuma on Vallilan Konepajan Train Factoryssä marraskuussa. ”– Kyseessä on yli 30-vuotiaille suunnattu tapahtuma, jossa pikkujoulusirkuksen teemalla satsatataan ruokaan, juomaan, visuaaliseen näyttävyyteen ja elämyksellisyyteen”, selvittää Rahko. Esiintymässä ovat Lauri TähkäTuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani ja Vesterinen Yhtyeineen.”– Jos ajatellaan perinteistä pikkujoulua, jossa on joulukuusi nurkassa, niin tästä on tarkoitus tehdä iloinen, hauska ja värikäs tapahtuma. Oheisohjelmassa on muun muassa erilaisia sirkustaiteilijoita”, Rahko jatkaa. Hän luottaa Train Factoryn potentiaaliin tapahtumapaikkana.”– Potentiaalista asiakaskuntaa pk-seudulla riittää ja on hyvä, että Helsinkiin saadaan uusia tapahtumapaikkoja, koska niistä on ollut pulaa”. Rahkon mukaan pikkujoulutapahtuma on suunnattu noin 4 000 ihmiselle. Enemmänkin mahtuisi, mutta tiloja ei haluta liian täyteen. Seuraaviakin tapahtumia on jo suunniteltu, mutta niistä hän ei voi vielä hiiskua.”– Lapsigenreen sopivaa on mietitty”, Rahko vihjaa.

Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala toteaa, että tapahtuma- ja elämysjärjestäjät ovat luontainen kumppani media-alalle, jonka on pakko uudistua.

– Meillä ei itsellämme ole riittävää resurssia tai osaamista mittaviin tapahtumajärjestelyihin, mutta pystymme antamaan oman panoksemme markkinoinnin ja viestinnän kautta. Kumppanuus Jyväskylän Messujen kanssa palvelee molempia osapuolia, Kannala sanoo.

– Jyväskylän Messut Oy on jo Mediatalo Keskisuomalaisen vahva yhteistyökumppani muun muassa Keski-Suomessa ja Savossa. Oli luontevaa laajentaa yhteistyötä Suomen väkirikkaimmalle alueelle, jossa paikallisten medioidemme verkosto on vahva ja tapahtumaelämysten kysyntä kovassa kasvussa, myös Helsingin Uutisten päätoimittajana työskentelevä Kannala luonnehtii.

Jyväskylän Messut Oy on Keskisuomalainen Oyj:n osakkuusyhtiö. Etelä-Suomen Media on osa Keskisuomalainen Oyj:tä.