Etelä-Suomen Media aktiivisesti mukana koulujen Uutisten viikossa

Viime viikko oli kouluissa Uutisten viikko, jonka monet meistä muistavat nimellä Sanomalehtiviikko. Etelä-Suomen Median lehdistä Aamuposti, Helsingin Uutiset, Keski-Uusimaa, Loviisan Sanomat, Länsiväylä, Länsi-Uusimaa, Sipoon Sanomat, Tamperelainen, Uusimaa ja Vantaan Sanomat olivat aktiivisesti mukana Uutisten viikossa.

Kaikkien lehtien näköislehdet ovat vapaasti luettavissa ja opetuksessa avoimesti käytettävissä. Painettuja lehtiä tarjottiin 6.- ja 9.-luokkalaisten sekä abiturienttien käyttöön. Painettuja lehtiä toimitettiin kouluille lähes 33.200 kappaletta. Lehdet ottivat teemaviikon puitteissa vastaan nuorten ja lasten yleisönosastokirjoituksia.

 

Mistä tunnistaa ”Fake Newsin”?

Etelä-Suomen Media haluaa olla mukana vahvistamassa medialukutaitoa ja oppimista kouluissa. Etelä-Suomen Media haluaa aktiivisesti tuoda nuorten ääntä kuuluviin.

Uutisten viikon teemana oli tällä kertaa Väärä tieto leviää nopeammin kuin mikään virus. Teemaviikolla pohdittiin, mistä tunnustaa ”fake newsin” ja miten väärää tietoa vastaan voi suojautua.

Tiedätkö sinä? Uutisten viikon kuvamateriaaleihin on kiteytetty oleellisin: