Tekniset tiedot

Teknisen ohjeistuksen tarkoitus on luoda yhteinen standardi, jonka mukaan toimia. Asiakkaan noudattaessa teknistä ohjeistusta pystymme saavuttamaan yhdenmukaisen laatuketjun ilmoituksen tekijältä painettuun lehteen saakka. Näin voimme taata ilmoittajillemme mahdollisimman onnistuneen ja laadukkaan ilmoittelun lehdissä.

Valmisaineistot
Valmisaineistot ovat PDF-tiedostoja, jotka on tulostettu Adobe Acrobat Distillerillä sanomalehtiasetuksin. Tarkista aina PDF-tiedoston oikeellisuus ennen aineiston lähettämistä. Valmista PDF-aineistoa ei muokata, vaan se julkaistaan sellaisenaan.

Ohjelmat
Adoben CS5.5-paketin julkaisuohjelmat. Toimisto-ohjelmilla (kuten Microsoft Word) valmistettuja ilmoituksia ei voida käyttää sellaisenaan.

Kirjasimet
Adobe FontFolio 8.0 sisältämät kirjasimet, muut konvertoitava poluiksi. Sijoita negatekstin mieluiten yksiväriselle pohjalle. Värikuvan päällä minimi pistekoko on 12. Pyri tekemään leipäteksi pelkällä mustalla osavärillä.

Kuvat ja värit
Kuvat 1:1 koossa, resoluutio 170 dpi EPS-, TIFF-, PSD- tai JPG -formaatissa, värikuvat CMYK-muodossa. Liitä aineiston mukaan kaikki dokumenttiin linkitetyt kuvat ja logot. Asiakas/aineistontoimittaja vastaa kuvien julkaisu- ja käyttöoikeuksista. Aineistot ja kuvat on tallennettava Grayscale- tai CMYK-värimuodossa. Lehti ei vastaa Index-, RGB- tai LAB-värien muunnossa syntyneestä värivirheestä. Kuvien ja grafiikoiden kokonaisvärimäärä ei saa ylittää 240%.

Vedosliikenne
Pienin vedostettava ilmoituskoko on 100 pmm.

Aineiston toimitus
– Sähköposti: mediatalli@media.fi
– CD-ROM, muistitikku
– FTP
Ladottavaksi tarkoitettu ilmoitusaineisto, johon ei ole liitetty graafista ohjeistusta, toteutetaan parhaaksi katsotulla tavalla.