Aidosti paikallista journalismia tekevät aidosti paikalliset tekijät

Sanomalehti Uusimaa on aitoa lähijournalismia. Uusimaa on paikallinen media, joka kaivaa perusteellisesti, uutisoi ripeästi, seuraa pitkäjänteisesti, analysoi kattavasti – ja vaikuttaa paikallisesti.

Arki on aina paikallista. Uusimaa auttaa paikallisella uutiskattauksella lukijaansa pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheissa ja ymmärtämään ajankohtaisia porvoolaisia ilmiöitä – ovat ne sitten yhtä kaupunginosaa, koko kaupunkia tai laajemmin itäistä Uuttamaata koskevia.

Uusimaa kerää paikalliset ihmiset, vaikuttajat ja toimijat yhteen yhteisten teemojen ja asioiden äärelle. Uusimaa on se alusta, jota kaikki Porvoon seudulla voivat käyttää luotettavan tiedon lähteenä ja monipuolisen keskustelun areenana. Laatujournalismi ei tingi periaatteistaan. Se tarkoittaa, että Uusimaan lukijat voivat luottaa, että heidän lukemansa on tarkistettua, faktapohjaista ja aiheita monipuolisesti lähestyvää laatujournalismia.

Sanomalehti Uusimaa on media, joka lunastaa tärkeimmän lupauksensa sisällöllään. Se on tinkimättömästi lukijan asialla  nopeatempoisemmaksi, vaikeaselkoisemmaksi ja monimerkityksellisemmäksi muuttuvassa maailmassa. Aito ja ainutlaatuinen lähijournalismi ja paikallisuutisointi syntyvät paikkakuntalaisten tekijöiden tuottamina: Uusimaan sisältöjen synty ja juuret ovat syvällä paikallisessa arjessa, paikallisessa menneisyydessä ja paikallisten kehityskulkujen ymmärryksessä.

Paikallinen media on lähidemokratian kulmakivi. Uusimaa seuraa paikallisten vallankäyttäjien toimia ja raportoi yhteisten asioiden hoidosta ja resurssien jaosta, jotta sinä tiedät, miten sinunkin asioitasi hoidetaan ja mitä ympärilläsi tapahtuu. Näin Uusimaa tukee kuntalaisdemokratiaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta.

Laadukas lähijournalismi luo luetun ja luotettavan ympäristön myös mainostajille. Kun lehden sisällöllä on aitoa vaikutusta, myös ilmoituksella tässä ympäristössä on aitoa vaikutusta.

Aidosti lukijoiden arjessa kiinni olevaa journalismia voidaan tehdä vain kuuntelemalla lukijaa. Annattehan jatkossakin palautetta ja juttuvinkkejä. Ne ovat meille arvokkaita. Siten teemme aidosti ainutlaatuista paikallista journalismia, jolla on paikallista painoarvoa.

Takaisin >>