Uusimaa 1.6.2006

Poliisi pitää Porvoon tuomiokirkon paloa tekijöiden osalta ratkaistuna. Poliisi kertoi eilen, että tulipalon sytyttäjiksi ilmoittautui maanantai-iltana kaksi nuorta miestä ja yksi nuori nainen. Kaikki ovat kotoisin Porvoon seudulta, eri kunnista. Kolmikon rooleja tulipalon  sytyttämisessä selvitetään yhä. Kolmikko käveli poliisin puheille rikospaikalla, kirkonmäellä. Kevätkumpulainen seurue todisti ja ikuisti
tapahtuman.

– Olimme katselemassa kirkon raunioita. Lähellämme eritysalueen sisällä oli kaksi poliisin autoa ja useita poliiseja. Paikalle käveli noin kello 19:n aikoihin pitkätukkainen tummiin pukeutunut mies, joka nosti rauhallisesti poliisien eritysnauhan, meni sen ali ja sanoi poliisille, että minä se sytytin. Kuulimme sen aivan selvästi, seurueeseen kuuluva mies kertoo.

Heti perään poliisien luo tuli toinen nuori mies ja nuori nainen. Miehellä oli punaiseksi värjätty tukka ja punk-henkinen vaatetus roikkuvine ketjuineen.

– Poliisit kysyivät heiltä, olivatko hekin olleet paikalla ja kaksikko vastasi myöntävästi. Kevätkumpulaisen miehen mukaan poliisit olivat aluksi ”äimän käkenä”. Teon tunnustaneet sen sijaan toimivat koko ajan hyvin rauhallisesti.

– Ei ollut minkäänlaista paniikkia. He olivat siistejä, fiksun tuntuisia. Vartin he siinä juttelivat poliisin kanssa ja menivät sen jälkeen poliisin maijaan, mies sanoo.