Kesäkuvakisa 2022

Kesäkuvakisa 2022 on ratkennut!

Suomen kaunis kesä on kääntöpuolella ja kesäkuvakisakin on tullut päätökseensä. Voittajat on valittu ja heille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kilpailun tuomaristona toimi Etelä-Suomen Median ammattilaisvalokuvaajat.

Kesäkuvakisan voittajaotokset

Kilpailun voittaja:

Kesäpäivä Sondbyssä, kuvaaja: Pauliina Maunula, Pornainen

Tuomariston kommentti: Lämpimään hiekkaan hautautuminen ja kiireisten aikataulujen totaalinen nollaus ovat resepti rennon kesän viettoon. Kuva on ensinnäkin erittäin hauska, mutta myös tehokkaasti rajattu lähikuva, jossa ei ole turhia elementtejä.

 

Luonto-sarjan voittaja:

Lisää pihavieraita, kuvaaja: Stempfel Charles, Nurmijärvi

Tuomariston kommentti: Tämän kuva ansiot ovat aidosti dokumentaariset.  Jo pelkän mäyräperheen näkeminen on harvinaista ja siksi luonnon kokemisen kovaa ydintä,  ja siihen sitten vielä valkohäntäkauris, kuin kaveriksi. Luonto yllättää.

 

Lapset-sarjan voittaja:

Uiminen ja sukeltaminen on jo opittu. Nyt on vuorossa lentoharjoitukset. Kuvaaja: M. Miettinen, Vantaa

Tuomariston kommentti: Ratkaisevalla hetkellä ja nopealla suljinajalla napattu kuva, jossa kuvattavat ovat jähmettyneet ilmaan kuin luudalla lentävät noidat. Kuvassa olevien lasten diagonaalinen asento tuo kuvaan vauhdin tuntua ja kolmiulotteisuutta.

 

Kesäsää-sarjan voittaja:

Mikä odottaa sateenkaaren päässä? Kuvaaja: Liina Jokinen, Helsinki

Tuomariston kommentti: Sääkuva jossa ei olla vain sään armoilla. Sateenkaaren päässä taitaa olla aarre. Tässä on selvästi otettu kyllä kohtalo omaan käteen. Hyvä oivallus ja näppärä toteutus. Kultaisessa leikkauksessa olevat elementit eli nainen ja sateenkaari tuovat kuvaan järjestelmällisyyttä ja ryhtiä. Kuva on uniikki verrattuna perinteisiin maisemakuviin, jossa sateenkaari näkyy horisontissa. Taivaan ja järven sinertävä värimaisema saa vastakkaista lämpöisempää sävyä sateenkaaren väreistä.

 

Maisemakuva-sarjan voittaja:

Juhannuksena Pyhärannasta. Kuvaaja: Meeri Seppä, Turku

Tuomariston kommentti: Kuva täynnä yöttömän yön juhannustaikaa. Upeat pakopisteet houkuttelevat katsojaa suuntamaan katseen kohti auringonlaskua. Puun lehdet koristelevat kuvan laidat valon ja varjon leikillä. Märät jalanjäljet laiturissa ovat hauska ja kesäinen yksityiskohta.

 

Tilannekuva & urheilu -sarjan voittaja:

Hauki pääsi irti ja hymyili mennessään. Lippa näkyy yläkulmassa. Kuvaaja: Riina Wathén, Joutsa

Tuomariston kommentti: Epäonninen tilanne kalastajalle, josta muodostui kuitenkin upea tilannekuva. Yläreunassa näkyvä viehe ja kameraan tuijottava hauki kertovat tilanteesta täydellisesti ilman häiritseviä elementtejä. Vihreänsininen värimaailma on harmoninen ja lievästi oikealle kallistuva kompositio luo kuvaan vauhdin tuntua.

 

Kesä & auto -sarjan voittaja:

Ei pihatonttu vaan auto. Kuvaaja: Reija Ilomäki, Muurame

Tuomariston kommentti: Ylikasvanut vehreys hallitsee kuvaa, mutta pensaikon keskeltä ponnistava auto tuo tehokasta vastaväriä kokonaisuuteen. Kesäisen metsän runsas kauneus kietoo ajoneuvon pehmeään syleilyyn.

 

Kunniamaininta:

Kirsikkapuu puistossa! Kuvaaja: Taru Kilpinen, Helsinki

Tuomariston kommentti: Kesän alussa kaikki on vielä vaaleanpunaista. Jos vain tietää, mistä suomesta löytää kirsikkapuita puistoista on hyvä mahdollisuus päätyä japanilaistyyliseen perinteeseen juhlia puistossa. Hanami on silloin tapahtuman nimi. Ulkona puiden alla tavataan ystäviä ja nautitaan tunnelmasta, eväistä  ja kauneudesta. Elämä puiden alla on hetken kuin yhtä yhteistä vaaleanpunaista unelmaa. Tämä hetki näkyy kuvasta, ja jopa sekin mikä on kukkien tuoksuttelijan lempiväri.

 

Kesäkuvakisaan osallistuneet ovat taltioineet Suomen upean kesän kaikissa sen väreissä ja tunnelmissa. Palaa kesätunnelmiin alla olevassa kuvagalleriassa.

 

Palkinnot:

  • Luksusta sisustukseen: LED-peili Cava-sarjasta (Arvo jopa 530 €)
  • Hanasaari / Hanaholmen -sviittilahjakortti (Arvo 440 €)
  • Hotelli Ahlström Noormarkku -sviittilahjakortti (Arvo 300 €)
  • Kolmen ruokalajin päivällinen kahdelle ruokajuomineen Sokos Hotel Ilves -ravintolamaailmassa
  • Lahjakortti Riihimäen pieneen lelukauppaan (Arvo 200 €)
  • Espoo Ciné, Espoon elokuvajuhlien 10 lipun sarjakortti (Arvo n. 100 €)
  • Lahjakortti Goodwin The Steak House -ravintolaan, 2 kpl (Arvo 100 € / kpl)

 

Yhteistyössä:

 

Loading…