Eläinkuvakisa 2023

Eläinkuvakisa on ratkennut

Suosittu, perinteikäs ja perinteisesti korkeatasoinen Eläinkuvakisa on kerännyt tänäkin vuonna runsaan ja upean osanoton.

Kilpailun ovat tuomaroineet Etelä-Suomen Median ammattilaisvalokuvaajat ja tulokset ovat tulleet.

 1. Minja Hietanen, Lohja

  Tuomariston kommentit:
  Tässäpä ainakin kuva joka hätkähdyttää. Ei sentään ”Kärpässienen alla”, mutta kuitenkin. Ei sitä vaan aina älyä, että koirakin voi olla pieni kuin mörrimöykky. Pidän kuvasta eikä ole tavanomainen pari, ja se sanomakin on, että ”suhteuta vähän”.
 2. Janette Korpisalo, Vihti

  Tuomariston kommentit: Tämä on toki klassikkoyhdistelmä, mutta aina ajattoman hyvä tunnelma. Pojan ja Koiran seikkailut kesässä. Kuvassa on mukava tunnelma ja nätti valo. Vaikka elokuvan kanneksi kelpaisi.
 3. Ville Majamäki, Riihimäki

  Tuomariston kommentit:
  Kuva-ala on täytetty tiukasti ja kuvassa ei ole juuri mitään ylimääräistä. Tämän johdosta kuvan sanoma välittyy välittömästi katsojalle. Kuvaaja on tallentanut ratkaisevan hetken, jossa sorsat ovat sommiteltu täydelliseen ja toistuvaan diagonaaliseen muotoon. Kuvan värimaailma on pehmeän lämmin.

  Kunniamaininta:Kirsi Paatsola, Mäntsälä

  Tuomariston kommentit:
  Hauska ja uniikki kuva, jossa superlaajakuvaobjektiivin käyttö korostaa possun piirteitä liki karikatyyrisellä tavalla. Kameran kuvakulma maan/possun tasolta luo katsojalle kolmiulotteisen kokemuksen olla nokat vastakkain eläimen kanssa. Laajakulmaobjektiivilla kuvattaessa täytyy mennä erittäin lähellä kuvauskohdetta, jotta kuva-alan saa täytettyä ja kuvaaja on selkeästi mennyt vain muutaman sentin etäisyydelle possusta.

  Kunniamaininta:Anja Moilanen, Kerava

  Tuomariston kommentit:
  Aidan tekemät kehykset tekevät tästä taulun.Fiilis on vähän että – kylläpä maailma näyttää mielenkiintoiselta, kun sitä voi tutkia tällä puolen aitaa. Ei mitään kikkailua. Kiva eläinkuva.

Kilpailuaika oli 20.9.-4.10.2023. Parhaat kuvat palkittiin upein palkinnoin! Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
Voit tutustua kaikkiin kisaan lähetettyihin kuviin galleriassa alla.

Palkinnot

 • Lippupaketteja Helsinki International Horse Showhun / Helsinki Internation Horse Show
 • 3 kappaletta voittajan valitsemalla kuvalla toteutettua pyyhettä / Pohjola Vakuutus
 • Finnkinon lippupaketti / Mediakonserni Keskisuomalainen

Yhteistyössä

 

 

Vuoden 2022 voittajakuvat löydät täältä >>